Formatorul este specialistul în formare care proiectează, derulează, evaluează
şi revizuieşte activităţi teoretice / practice şi / sau programe de formare şi dezvoltare a
competenţelor profesionale, derulate în instituţii specializate sau...
Ocupaţia de ciupercar corespunde celor care se ocupă cu activitatea de cultivare a ciupercilor prin crearea unor condiţii
de viaţă corespunzătoare plantelor în scopul realizării de producţii în vederea valorificării şi a consumului.
Expert achiziţii publice, este o nouă ocupaţie, necesară în vederea aplicării corecte
şi consecvente a tuturor prevederilor legale referitoare la atribuirea contractelor de achiziţie
publică şi/sau a acordurilor cadru de către autorităţil...
Lucrătorul calificat în cultura plantelor se ocupă cu activitățile de producere a legumelor, fructelor, florilor și viței
de vie pentru a asigura satisfacerea nevoilor sporite de consum ale populației, cât și pentru a valorifica superior p...
Crescătorii de animale se ocupă cu creşterea şi îngrijirea: bovinelor, porcinelor, caprinelor, cabalinelor
şi altor specii, a pasărilor de curte, obţinerea diferitelor tipuri de produse animaliere, depozitarea şi prelucrarea acestora.
Ocupația de tinichigiu vopsitor auto se referă la lucrătorii care execută operații de reparație și întreținere la autovehicule.
În acest domeniu, pe lângă operațiile efective de reparație și întreținere a autovehiculelor, tinichigiul
tr...
Curs Electrician auto. Ocupația de electrician auto se aplică lucrătorilor care execută operații de întreținere și reparație la sistemele electrice ale autovehiculelor rutiere.
Competențele lucrătorilor trebuie să cuprindă pe lângă moduril...
Zidarul, pietrar, tencuitor, execută elemente de construcţii
(pereţi portanţi, neportanţi, de compartimentare, stâlpi, bolţi, cupole,
canale, cămine, etc.) din zidării diferite folosind pietre naturale
sau artificiale confecţionate din m...
Ospătarul -chelnerul, , asigură servirea consumatorilor cu produsele alimentare solicitate, într-un local de alimentatie publică.
Serveşte, la cererea consumatorilor, preparate culinare, băuturi şi alte produse comestibile.